Förra året när vi var i Thailand valde vi att åka till Phi phi, Koh Bulone och Koh lipe med Ao nang som utgångspunkt. Både Phi Phi och Lipe hade vi varit på innan och kände att vi ville komma tillbaka till. Denna gången blev det Koh Bulone som vi kände att vi ville komma tillbaka till och utgå ifrån Koh Lanta istället. Sedan hade vi lite svårt att välja vilken mer ö vi skulle åka till och det slutade med Koh kradan. 

DSCF6635-2

Koh Bulone är en liten ö mittemellan Koh Kradan och Koh Lipe. Om man åker dit med speedboat så får man hoppa över till en Longtailbåt och åka den sista vägen till stranden. Man blir alltid så glad när man åker förbi hörnet och ser den vackra stranden, rena paradiset! Vi bodde på Bulone resort, som vi även gjorde senast vi var där och vi skulle heller inte kunna tänka oss någon annan resort på Bulone. Resorten har superfint läge vid den vackraste stranden på ön och även jättegod mat. Förra året var vi lite sent ute och fick bo på andra raden. Den här gången försökte vi få på första och bokade ett halvår innan, redan då började det bli fullbokat. Fast vi blev inte besvikna på bungalowen vi fick, tvärtom tyckte vi att den var helt perfekt med en stor uteplats som Leo gillade att leka på och nära till vattnet.

DSCF6606-2 

Gillar man inte lugn och ro är detta ingen ö för dig. Det ända man kan göra är att chilla, bada och äta god mat. Så mycket mer finns inte. Resorten har en liten minimart där man kan köpa glass, chips och andra dyra snacks. Skulle man råka bli sjuk så finns det även ett apotek på andra sidan ön.IMG_4383-2 

Till skillnad från Koh Kradan så har Bulone lokalbefolkning och det finns även en liten skola på ön. Om man mot förmodan får långtråkigt så kan man ta en promenad, men det tar inte många minuter innan du gått på alla vägar som finns.

IMG_4428-2I ”centrum” finns lite restauranger men vi har aldrig sett någon anledning till att prova något annat ställe då vi tycker att Bulone resort har väldigt god och bra mat.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here