Fröknäckebröd har ju blivit riktigt poppis på senare tid och man kan variera knäckebrödet i det oändliga! Inte så konstigt att det är så populärt då det är ruskigt gott och dessutom glutenfritt! Detta receptet på glutenfritt fröknäckebröd kommer ifrån Kardemummagumman.

Du behöver:

  • 2dl majsmjöl
  • 1dl solrosfrön
  • 1dl sesamfrön
  • 1/2 dl linfrön
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1,5 – 2dl kokhett vatten
  • flingsalt

glutenfritt fröknäcke

Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop alla ingredienserna i en bunke, utom flingsaltet.

knäckebröd glutenfritt

Sleva ut allt på ett bakplåtspapper och lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå. Kavla eller tryck ut smeten så att det blir ett tunt jämnt lager. Ta bort bakplåtspappret och sprid ut lite flingsalt ovanpå, men var försiktig så att det inte blir för mycket! Sätt in plåten i ugnen i ca 1 timme tills fröknäckebrödet är helt torrt.

fröknäckebröd

När knäckebrödet har svalnat kan du bryta det i lagom stora bitar och äääät! Antingen kan man äta det som det är, eller smula det över en sallad. Jag äter det som snacks!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here