Jag älskar plockmat! Det ser så fint ut, roligt att göra och inte minst väldigt gott. När jag fyllde år för en månad sedan gjorde vi mängder med plockmat. Ni ska nu få se mina absoluta favoriter!

Ovan ser ni en klassisk mozzarellasallad med mozzarellaost, tomater och basilika uppiffad med en tomatros. Uppläggningen är viktig när det gäller plockmat, man vill gärna att det ska se aptitligt ut.

Räkröra som jag själv gjort och lagt i små krustader, tänk på att inte ha för rinnig räkröra och inte lägga i räkröran i krustaderna förrän precis innan gästerna kommer, annars blir de sega. Här hittar ni recept på räkröran.

Parma eller Seranoskinka-rullar med pepparrotsfärskost.

Mini smörgåstårta, ta några skivor vit formfranska och gör två olika röror som du lägger emellan skivorna. Här har jag gjort en med rökt lax mixat med crème fraiche och den andra är ungefär samma som räkröran ovan. Jag har gjort två lager med tre skivor som jag sedan delar i fyra bitar.

Enkel och god efterrätt. Chokladkladdkaka muffins med rosa grädde, hallon och hemmagjorda maränger.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here