Visst är det kul att ge bort fina saker, ännu roligare att ge bort goda saker. Men det bästa är väl ändå att ge bort egengjorda goda saker!

Passa på att ge bort lite egengjorda godsaker nu i advent och varför inte göra dessa goda kolastrutar? Blev så inspirerad av senaste numret av Elle, där gjorde de en knäck-variant av dessa strutar. Jag löste strutmysteriet på ett eget, enligt mig bättre, sätt.

Ingredienser:

100 gram smör eller margarin
2 dl Strösocker
4 msk Vetemjöl
2 msk Kakao
1 dl Sirap

Jag började med att trycka lite hål på ett skokartongslock, detta gör det enklare att hälla i kolasmeten i strutarna medans den kallnar. Sedan klippte jag isär bakplåtspapper i små bitar som jag sedan rullade ihop till små strutar. För att strutarna inte skulle rulla upp sig limmade jag med lite papperslimm.

Många strutar blev det till slut, var så rädd att de inte skulle räcka. Lite svårt att börja göra nya när man står där med kolasmeten som kallnar och blir hård.

Klippte även isär lite sugrör, som används för att hålla i kolan.

Receptet skrev jag av när jag var 8-9 år från någon receptbok jag hittat på biblioteket , alla har vi våra intressen.

Alla ingredienser på plats!

Alla ingredienser kokas upp på svag värme och kokar i ca 5 min tills smeten tjocknat något.

Häll upp kolasmeten i strutarna, kanske enklare sagt än gjort men det går att fixa till efteråt. När strutarna börjat svalna kan du trycka i sugrören en bit. När de svalnat helt kan du plocka bort oönskad kola utanpå strutarna.

Klipp bort lite på kanterna ovanpå strutarna och vik ner dem. Klara att förtäras (eller ges bort)!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here