Jag har lyckats åstadkomma något jag har tänkt göra under många år! Att rita enkla grundmönster som jag kan dela med mig av här. Men det har varit många tekniska hinder som har känts för jobbiga att lösa.

Men nu händer det! Om ni uppskattar det här med gratismönster så kommer jag såklart lägga upp mer, kom gärna med förslag på vad ni önskar för mönster!

Jag började med ett mönster i storlek 98/104 för att jag helt enkelt behövde ett sådant själv, kommer att utöka samma mönster i fler storlekar inom kort.

Detta är en helt vanlig t-shirt/ tröja som går att variera i det oändliga. Jag tänkte även lägga ut lite tips på hur man enkelt kan ändra detta mönster själv. Det är hur kul som helst att ha ett grundmönster som man gör ändringar i så att det blir exakt som man vill ha det.

Så här ser alltså mönstret ut och det går att skriva ut på en helt vanlig skrivare i A4-format. Var noga med att kontrollera så att utskriften blir i 100% (kontrollmät även den lilla rutan efter att du skrivit ut).

Jag har ritat detta mönster helt ifrån grunden och har även tagit fram en egen måttlista och utgått ifrån måtten ni ser nedan.

  • Storlek: 98/104
  • Mått: Bystvidd: 63 cm
  • Längd ifrån nacke: 30 cm

Sömsmån är inte inräknat på mönstret utan jag la till 0,5 cm runt om eftersom jag syr med overlock, förutom i nederkanten där jag la till 1,5 cm. Halsringningen på bilden är nedvikt 1 cm.

För att komma till PDF:en och skriva ut mönstret klickar du här!

Kom gärna med feedback om hur du upplever mönstret, om du önskar någon annan storlek eller modell <3

17 COMMENTS

  1. Himmel så glad jag blir. Jag är ingen sömmerska och behöver jättelätta mönster. Det här kan jag klara. Önskar också mönster på baby/barn-trikå byxor. Skitsvårt att hitta.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here