Då har vi lämnat Koh Lanta och Long beach bakom oss. Det är första gången vi har varit på Koh Lanta och första intrycket var att det kändes väldigt turistigt och konstlat. Innan har vi mellanlandat i Ao nang och det är ju en mer riktig stad där det bor både turister och Thailändare. Men just vid Long beach är det helt enkelt en enda lång strand med hotell längs med hela kusten och endast några få turistaffärer.
IMG_4246

Men efter någon dag tyckte vi mer om det då vi hunnit utforska lite mer. Vi hittade bland annat ett superbra frukostställe ( The living room) som bakade sitt egna bröd och dessutom hade glutenfritt bröd!! Man kunde även beställa glutenfritt bröd för avhämtning, och få det färskt dagen därpå. Så det gjorde jag när vi skulle lämna Koh Lanta och dra vidare. Det var det godaste brödet jag någonsin ätit. Inte alls så där torrt som det brukar vara i Sverige. Kanske har det med luftfuktigheten att göra, eller så har dom ett hemligt recept.

IMG_4247

Vi bodde på Lanta Cast away resort och tyckte det var ett helt ok ställe. Man bor i en rätt stor bungalow, fina och fräscha med wi-fi, varmvatten och AC. Har nära till stranden som är en fin långgrund sandstrand, vilket är toppen om man har små barn. Inte alls packat med en massa solstolar utan en relativt folkgles strand.

IMG_4251

Det negativa med Cast away resort var att det inte kändes som ett barnvänligt hotell. Det fanns lappar i restaurangen där det stod att barnen inte fick springa omkring. Det känns som att det bara blir dålig stämning av arga lappar och inget man vill se på semestern. Våran uteplats var väldigt skuggig med höga buskar precis framför som lockade till sig mygg. Så man var inte så sugen på att sitta där, det var lite synd. Maten hade fått bra betyg, men vi tyckte den var sisådär, Pad thai:en smakade inte fräscht.

IMG_4250

Egentligen ingick frukost på hotellet, men vi försov oss nästan varje morgon då vi fortfarande hade sån jetlag, så vi gick till det andra frukoststället nästan varje dag. Lunchen åt vi oftast på San’s sunset bar. Som låg högre upp på Long beach. Det var perfekt då vi tog Leo i bärselen på ryggen och promenera bort. Oftast så somnade han på vägen och vi kunde bara lägga ner honom på golvet i en liten hydda där vi satt och åt i lugnt och ro. Den maten var den godaste thaimaten jag någonsin har ätit! Så det är värt en halvtimmespromenad i solen.

IMG_4249

Ett annat gott matställe var Patty’s secret garden som låg på andra sidan vägen från hotellet. Jag hade läst att det var ett bra ställe som dessutom hade en lekhörna så vi provade det också. Förvånansvärt bra mat och en stor och rolig lekhörna hade dom. Väldigt mysigt ställe som är värt ett besök med eller utan barn!

IMG_4248

Snorklingen på Long beach ska var i princip obefintlig, vi testade aldrig.
Om man vill shoppa så får man ta en tuk tuk eller taxi till Sal ladan. Tar ca 10 min ifrån vårt hotell och där är det så mycket shopping så man klarar sig några veckor utan! Det finns några små butiker längs med hela vägen, och vill man köpa mat eller allt möjligt så finns seven eleven som är bästa butiken i Thailand (enligt mig som är tokig i färgglada hello Kitty prylar), dom har verkligen allt! Och det mesta finns i resestorlek.

IMG_4245

Sedan var det dags att lämna Koh Lanta och åka vidare till nästa ö, Koh Kradan

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here