2019-07-15

Mat & recept

Mat och recept. Här hittar du allt från godis till räkröra!

En japansk matupplevelse i Göteborg

"Omakase betyder att du ger kocken kreativ frihet och tillit till en kulinarisk resa och minnesvärd matupplevelse" och precis just det upplevde vi igår på Hoze.  Hoze ligger vid Stigbergsliden här i Göteborg och ser anspråkslöst ut ifrån utsidan och inget ställe man någonsin skulle lägga märke till om man går förbi på gatan. Man får boka sin plats några...

Så här gör du supergoda glutenfria semlor

Det har vart fullt upp sedan vi kom hem ifrån Thailand så har inte hunnit berätta mer om resan ännu, men det kommer! Varje år vid den här tiden så har jag ätit torra glutenfria semlor, men jag tänkte att i år ska jag få till dom där perfekta glutenfria semlorna som man föreställt sig. Jag tycker faktiskt att jag äntligen...

Glutenfritt vitlöks- naanbröd

 Visst är det gott med Indisk mat! Men utan Naanbrödet är det ju faktiskt lite tråkigt. Eftersom jag inte äter gluten så krånglar det till det ibland, men så här brukar jag lösa just Naanbrödet.     Jag köpte helt enkelt glutenfritt tunnbröd och gjorde ett eget vitlökssmör som jag sedan satte i ugnen på låg temperatur i ca 5...

Fröknäckebröd – Glutenfritt

Fröknäckebröd har ju blivit riktigt poppis på senare tid och man kan variera knäckebrödet i det oändliga! Inte så konstigt att det är så populärt då det är ruskigt gott och dessutom glutenfritt! Detta receptet på glutenfritt fröknäckebröd kommer ifrån Kardemummagumman. Du behöver: 2dl majsmjöl 1dl solrosfrön 1dl sesamfrön 1/2 dl linfrön 1/2 dl rapsolja 1,5 – 2dl kokhett vatten flingsalt Sätt...

Lusse-semlor

Eftersom jag inte äter gluten längre är det lite trixigt att få tag på semlor. I julas var jag duktig och gjorde glutenfria lussekatter som fortfarande ligger i frysen. Det kanske inte är så kul att äta lussekatter så här i mars. Men jag som aldrig har saffran i mina lussekatter utan kardemumma förklädde jag dem till semlor istället. Bara...

En matresa

Det blev visst en spontan ofrivillig bloggpaus! Men det positiva med det är att jag har väldigt mycket att skriva om och vet knappt vart jag ska börja. Men jag tänkte att jag helt enkelt börjar ifrån början! Vi åkte en sväng till Stockholm och jag tänkte visa lite bilder därifrån. Vi inledde veckan på charmiga köttbaren, det blev...

Påskbakelse

Visserligen är påsken över för denna gången, men lite tips inför nästa år skadar väl knappast! I lördags bakade jag påskbakelser, de enda påskbakelser som jag känner till är den klassiska tulltårtan fylld med sylt och som har grädde och persika på toppen. Denna påskbakelse är som en ny version av den klassiska. Jag började med att baka en rulltårte-botten. Fyllde den...

Hjärtformade ägg till påsk

Koka hjärtformade ägg och bjud på i påsk! Allt du behöver är ägg, en mjölkkartong, ätpinnar och gummiband. Läs guiden hur du gör här. #28

Kreativ i köket

Istället för att hitta på nya recept så kan man ändra utseendet på maten istället. Det här är ett urval av vad jag har sysslat med i köket den senaste veckan. En helt vanlig marängsmet blir lite roligare med en droppe karamellfärg i! Spritsa marängsmeten istället för att klicka ut med sked. När du ändå har värmt upp spritsen kan du fortsätta...

Så gör du en mustig Boeuf bourguignon-gryta

Jag älskar köttgrytor och denna är min absoluta favorit! Det tar ju lite tid, men börjar man i tid så slipper man svälta ihjäl. Boeuf bourguignon är ju en riktig klassiker och det finns många olika varianter, jag använde mig av detta receptet som grund. Kött och smör är en bra början. Jag använde ekologiska grytbitar. Bryn köttet i en stekpanna. Lägg köttet...
0