2019-08-18

Mat & recept

Mat och recept. Här hittar du allt från godis till räkröra!

Så här gör du världens godaste smörgåstårta!

Suget efter smörgåstårta när vi var i Thailand blev löjligt stort. Så fort vi kom hem var jag bara TVUNGEN att röra ihop en. Och inte vilken smörgåstårta som helst, utan världens godaste smörgåstårta! Det KAN vara så att jag har lite cravings på just skaldjur, rökt lax, bröd och grönsaker. Men den är verkligen supergod, jag lovar :) Ingredienser till...

Den glutenfria tåg-tårtan

Varför ska man göra det lätt för sig, när man kan göra det svårt? Jag tänkte göra en riktig barntårta nu när Leonard fyllde år. Men hade så svårt att bestämma mig för hur den skulle se ut! Tänkte först göra en tårta med alla hans favoritkaraktärer som exempelvis Alfons Åberg eller Babblarna men det kändes lite för krångligt....

Påskbakelse

Visserligen är påsken över för denna gången, men lite tips inför nästa år skadar väl knappast! I lördags bakade jag påskbakelser, de enda påskbakelser som jag känner till är den klassiska tulltårtan fylld med sylt och som har grädde och persika på toppen. Denna påskbakelse är som en ny version av den klassiska. Jag började med att baka en rulltårte-botten. Fyllde den...

God minimat superfort

Jag älskar plockmat! Det ser så fint ut, roligt att göra och inte minst väldigt gott. När jag fyllde år för en månad sedan gjorde vi mängder med plockmat. Ni ska nu få se mina absoluta favoriter! Ovan ser ni en klassisk mozzarellasallad med mozzarellaost, tomater och basilika uppiffad med en tomatros. Uppläggningen är viktig när det gäller plockmat, man...

Lusse-semlor

Eftersom jag inte äter gluten längre är det lite trixigt att få tag på semlor. I julas var jag duktig och gjorde glutenfria lussekatter som fortfarande ligger i frysen. Det kanske inte är så kul att äta lussekatter så här i mars. Men jag som aldrig har saffran i mina lussekatter utan kardemumma förklädde jag dem till semlor istället. Bara...

En matresa

Det blev visst en spontan ofrivillig bloggpaus! Men det positiva med det är att jag har väldigt mycket att skriva om och vet knappt vart jag ska börja. Men jag tänkte att jag helt enkelt börjar ifrån början! Vi åkte en sväng till Stockholm och jag tänkte visa lite bilder därifrån. Vi inledde veckan på charmiga köttbaren, det blev...

Hett på grillen hos Ekstedt

Ett av ställena vi åt på under vår stockholmvistelse var Ekstedt. Det är Niklas Ekstedt som ligger bakom restaurangen och konceptet är att allt tillagas över öppen eld. Man kunde välja mellan fyra eller sex rätters avsmakningsmeny. Vi valde fyra eftersom vi hade ett fullspäckat schema och lite ont om tid. Vi var lite rädda att inte bli mätta men...

Så här gör du supergoda glutenfria semlor

Det har vart fullt upp sedan vi kom hem ifrån Thailand så har inte hunnit berätta mer om resan ännu, men det kommer! Varje år vid den här tiden så har jag ätit torra glutenfria semlor, men jag tänkte att i år ska jag få till dom där perfekta glutenfria semlorna som man föreställt sig. Jag tycker faktiskt att jag äntligen...

Becca Design gör glassar i naturlig storlek

I år satsar Becca Design på lite större smycken, de senaste glass-smyckena är tillverkade i naturlig storlek, skala 1:1, och föreställer de klassiska glassarna sandwich-glass, piggelin och 88:an. Här kommer några bilder på glass-smyckena som kommer upp i butiken inom kort:

Fröknäckebröd – Glutenfritt

Fröknäckebröd har ju blivit riktigt poppis på senare tid och man kan variera knäckebrödet i det oändliga! Inte så konstigt att det är så populärt då det är ruskigt gott och dessutom glutenfritt! Detta receptet på glutenfritt fröknäckebröd kommer ifrån Kardemummagumman. Du behöver: 2dl majsmjöl 1dl solrosfrön 1dl sesamfrön 1/2 dl linfrön 1/2 dl rapsolja 1,5 – 2dl kokhett vatten flingsalt Sätt...
0