Nu är vi halvvägs in i semestern i Thailand och det har gått med en rasande fart. Vädret har vart strålande bortsett ifrån två korta skurar och lite blåst. Vi har nu lämnat Phi Phi bakom oss och även om det är en väldigt mysig ö med stort utbud av både shopping och restauranger så kan jag inte direkt påstå att det är en barnvänlig ö. 

  
Det går ju såklart att välja ett bättre boende än vad vi gjorde då vi inte hade en tanke på att det kanske skulle vara lite jobbigt att gå en bit på sandstranden eller en superbrant backe i direkt sol för att komma till hotellet. Fördelarna med hotellet var den vackra utsikten, avskildheten och lugnet. Hotellet hade även en egen liten strand där vi knappt badade, vi åkte till longbeach eller närliggande stränder och badade istället.

En dag fick jag för mig att vandra upp i bergen för att kolla in utsikten. Det var branta trappor upp längs med berget så det var ju inte direkt någon bergsklättring det rörde sig om. 

  

Ute på kvällspromenad. Det går alldeles utmärkt att ta sig runt med vagn på Phi phis gator vilket underlättade då i princip inga restauranger har barnstol. Vi tog helt enkelt med oss vagnen in så att Leo kunde sitta och äta i vagnen.
  

En lite jobbig detalj när man bor i bungalow är att det oftast är en bit ner till marken på grund av att insekter och annat kul inte ska kunna ta sig in lika lätt, det innebär även att balkongen är en bit upp och är det glest mellan balkongräckena så man får vara på sin vakt eller så får bebisen stanna inomhus.

  

När du tröttnat på solstolar och longtailbåtar är Moo dee beach ett hett tips! Det går både att åka longtail men även ta en promenad dit. 

 Solnedgången ifrån våran balkong.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here