Visserligen är påsken över för denna gången, men lite tips inför nästa år skadar väl knappast!
I lördags bakade jag påskbakelser, de enda påskbakelser som jag känner till är den klassiska tulltårtan fylld med sylt och som har grädde och persika på toppen. Denna påskbakelse är som en ny version av den klassiska.
20130402-223258.jpg
Jag började med att baka en rulltårte-botten.

20130402-223306.jpg
Fyllde den sedan med Nutella.

20130402-223315.jpg
Börja rulla rulltårtan på kortsidan, då blir den finast.

20130402-223322.jpg
Bakade några specialdesignade maräng-cirklar. För att få marängerna i rätt storlek är det bra att rita ut cirklar på bakplåtspappret och spritsa ut längs med cirkeln. Mina maränger blev något för stora, de ska helst vara i samma storlek som rulltårtan! Av gammal vana blev marängerna även rosa med hjälp av lite karamellfärg, de hade blivit så mycket finare ifall marängerna var vita.

20130402-223330.jpg
Bred ut lite grädde på rulltårtebiten och lägg marängen på plats. Klicka i en sked lemonad curde i mitten av marängen och det ser ut som ett stekt ägg! Eller ja, kunde ha gjort ifall marängen inte var rosa! Men det blev rysligt gott i alla fall.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here