…nä jag skoja bara, tyvärr vet jag inte vem som vinner Project Runway Sverige 2012, men om jag skulle gissa (efter att enbart ha sett första avsnittet) så blir det nog Robert G.

Självklart har jag sett första avsnittet av Project Runway Sverige och jag blev inte besviken. Spänningen höll i sig hela avsnittet men jag tyckte kanske inte att deltagarna gjorde sitt yttersta i den första utmaningen. Jag hade velat se mer kreativitet! Men jag hoppas att det bara var en uppvärmning och att alla ger järnet nästa utmaning.

Jag har redan skaffat mig en uppfattning av de flesta och tänkte dela med mig lite av mina åsikter. De kommer förmodligen att ändras ju mer man får se av deltagarna. Men så här ser det ut efter första avsnittet:

Deltagare Project Runway Sverige 2012

Linda

Första intrycket: Snygg frisyr!

Linda påminner om Sweet P i den amerikanska Project runway (till utseendet). Så nu tänker jag bara på hur Sweet P är och hon är ju duktig men velar bort tiden och resultatet blir sällan tiptop. Efter första avsnittet får jag samma vibbar av Linda men jag kan ha fel!

Resultatet: Helt ok, tycker att klänningen blev söt men jag saknar det oväntade. Men jag kan förstå att man kör på något man vet funkar första utmaningen.

Iman

Första intrycket: En person som vet vad hon vill.

Iman är en person som verkligen syns och vill synas. Tyvärr ser jag inte samma självklarhet i hennes design.

Resultatet: Tyvärr blev det ju Iman som fick lämna första avsnittet. Jag tycker att det var berättigat men hade velat se mer!

Elle

Första intrycket: Ojdå, en flummig person som tror att hon är bäst.

Påminner om Elisa i amerikanska Project runway som också var självlärd och satt på golvet och sydde för hand. Man kan faktiskt sy på maskin men vara originell ändå.

Resultatet: Var säker på att Elle skulle åkt ut, men plagget blev ju i alla fall färdigt och var inte tråkigt. Elle borde satsa mer på att verka seriös än flummig.

Charlotte

Första intrycket: Otroligt duktig men kanske lite tråkig design.

Tekniskt duktig men behöver det lilla extra, hoppas på att bli överraskad i nästa avsnitt.

Resultatet: Helt ok design och bra passform, men jag saknade det oväntade.

Alexandra

Fösta intrycket: Usch vilken självsäker människa, hoppas att de tar ner henne på jorden snarast!

Påminner om Gretchen i amerikanska Project runway. En duktig designer men visar inte det minsta ödmjukhet.

Resultatet: Nytänkande men inget som föll mig i smaken. Tråkigt att behålla plaggen vita.

Björn

Första intrycket: Divig och oseriös.

Han verkar inte vara så intresserad utav att bli designer utan enbart bli känd och få tjejer. Han är ungefär lika duktig på att ragga som att designa, eller snarare lika kass.

Resultatet: Trist och hafsigt. Om han ska klara sig i nästa avsnitt måste han lägga på ett kol!

Sebastian

Första intryck: Lite väl excentrisk.

Det finns en hårfin gräns mellan att vara kreativ och galen och jag undrar ju om han inte kommer gå över den gränsen inom kort. Men jag gillade faktiskt idén till klänningen. Nytänkande och den hade det lilla extra.

Resultatet: Snyggt men den kändes ändå inte helt rätt.

 

Victoria

Första intryck: Jaha, där är hon ifrån Top model Sverige.

Frågan är ju hur en och samma person kan vara både toppmodell och en duktig designer. Dessutom är det TV 3 som ligger bakom båda programmen, känns lite trist tycker jag. Det måste väl finnas mer begåvade människor i det här landet?

Resultatet: Över förväntan, hade förväntat mig något mer hafsigt och annorlunda.

Robert G

Första intryck: Ambitiös och målmedveten.

Han är den som verkar lägga ner mest energi på sitt plagg och färgar till och med sitt tyg i två  färger. Han har en klar bild av vad han vill göra för design och lyckas att förverkliga den.

Resultatet: En klar vinnare!

 

Naim

Första intryck: Annorlunda och kreativ.

Verkar veta vad han pysslar med. Jag tror risken finns att han gå över gränsen med sin design och blir lite too much. Men än så länge håller sig kläderna i schack och jag gillar att han och hans design är färgglad.

Resultatet: Lite väl ”safe” design men det vägs upp av den snygga färgen.

Akharadet

Första intrycket: Kanske har lite väl höga tankar om sin design.

Han når inte riktigt ända fram. Han har en idé men resultatet blir något helt annat. Kanske är han inte så kreativ som han tror att han är? Det återstår att se ikväll.

Resutatet: Helt ok, passformen är bra men klänningen har vi sett förut. Han borde definitivt färgat sitt tyg.

Robert S

Första intrycket: Han verkar redan tro att han är en toppdesigner.

Han verkar veta vad han vill göra och lyckas förmedla det. Jag tycker klänningen blev snygg, men jag blev inte jätte imponerad. Hade velat se något mer rockigt. Men jag tycker ändå att han lyckats göra något annorlunda utan att det blev för konstigt.

Resultatet: Bland de bästa men ändå lite ”safe”.

Vem jag tror vinner Project Runway Sverige 2012

Det här var min syn på det hela och ni får hemskt gärna kommentera och säga vad ni tycker om avsnittet. Det  här var ju om det första avsnittet och jag kommer förmodligen att ändra uppfattning redan ikväll.

Om jag bara skulle utgå ifrån första avsnittet tror jag att de som skulle hamna i final är: Robert G, Charlotte och Naim.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here