2019-03-25

En liten tripp till Kreta

Här kommer lite semesterbilder ifrån Kreta! Jag och min sambo åkte dit en vecka med min syster och hennes Glenn. Det var 30 grader och sol hela veckan så vi solade och badade mestadels, men åkte även in till stan (Chania) och shoppade lite. Gick såklart på lite upptäcktsfärder också när solen börjat gå ner. Det var väldigt fin natur,...

Glutenfritt vitlöks- naanbröd

 Visst är det gott med Indisk mat! Men utan Naanbrödet är det ju faktiskt lite tråkigt. Eftersom jag inte äter gluten så krånglar det till det ibland, men så här brukar jag lösa just Naanbrödet.     Jag köpte helt enkelt glutenfritt tunnbröd och gjorde ett eget vitlökssmör som jag sedan satte i ugnen på låg temperatur i ca 5...

Fröknäckebröd – Glutenfritt

Fröknäckebröd har ju blivit riktigt poppis på senare tid och man kan variera knäckebrödet i det oändliga! Inte så konstigt att det är så populärt då det är ruskigt gott och dessutom glutenfritt! Detta receptet på glutenfritt fröknäckebröd kommer ifrån Kardemummagumman. Du behöver: 2dl majsmjöl 1dl solrosfrön 1dl sesamfrön 1/2 dl linfrön 1/2 dl rapsolja 1,5 – 2dl kokhett vatten flingsalt Sätt...

Koh bulone – en paradisö

Så lämnar vi även Koh bulone och åker vidare mot Koh lipe. Det har varit fantastiska dagar trots magsjuka. Man kan säga att Koh bulone är raka motsatsen till Phi Phi men båda öarna har såklart sina fördelar.           Vi åkte speed boat mellan öarna och det var kanske inte helt optimalt med en bebis. Det gick bra så...

Lusse-semlor

Eftersom jag inte äter gluten längre är det lite trixigt att få tag på semlor. I julas var jag duktig och gjorde glutenfria lussekatter som fortfarande ligger i frysen. Det kanske inte är så kul att äta lussekatter så här i mars. Men jag som aldrig har saffran i mina lussekatter utan kardemumma förklädde jag dem till semlor istället. Bara...

Den godaste räkröran gör du själv

På helgen ska man unna sig god mat. Den mat jag uppskattar mest är smårätter eller förrätter. Idag gjorde jag en klassisk toast med räkröra. Räkröran gör jag alltid själv, av den enkla anledningen att det blir godast då! Ingredienser: Creme fraiche, inte någon lättvariant. Räkor, jag brukar köra på "räkor i lake". Lök, pärllök eller liknande ( det mesta funkar). Majonäs Dill, helst färsk Citron Salt och...

En matresa

Det blev visst en spontan ofrivillig bloggpaus! Men det positiva med det är att jag har väldigt mycket att skriva om och vet knappt vart jag ska börja. Men jag tänkte att jag helt enkelt börjar ifrån början! Vi åkte en sväng till Stockholm och jag tänkte visa lite bilder därifrån. Vi inledde veckan på charmiga köttbaren, det blev...

Glutenfri Miniontårta

På fredag fyller den här lilla pojken TRE ÅR!! Lite knäppt men roligt såklart. Eftersom vi drar iväg på mässa över helgen passade det inte så bra med kalas samma helg. Så det fick bli kalas helgen innan helt enkelt. Vi är en ganska stor familj så alla får inte plats på ett och samma kalas längre utan det fick...

Nytt inköp – ny hobby?

Har köpt lite roliga baktillbehör, allt inköpt på Panduro. Jag tänkte göra en tårta till Leonards 2-årskalas och denna gången vill jag göra en riktig barntårta! Jag har ju aldrig riktigt ansträngt mig när det gäller pyntandet av tårtan, men nu ska det alltså bli ändring på det. Har letat tårt-inspiration på Pinterest och hittade en som jag tror...
0