Visst kan det tyckas vara överflödigt att behöva tänka på även utsidan av ett paket, men ibland kan det vara kul att göra det där lilla extra och ge bort en present där mottagaren även kommer att komma ihåg själva inslagningen!

Självklart förtjänar din far ett extra fint paket på fars dag! Jag har gjort en liten guide på hur du enkelt kan slå in dina fars dag-presenter med stil, det enda du behöver är några färgade papper. Det spelar inte så stor roll vad som finns i paketet, där är ju ändå utsidan som räknas, eller hur var det nu..?

Det behövs inga dyra mönstrade papper för att slå in ett paket snygg utan det räcker med vanliga kopieringspapper och lite fantasi. Jag använde mig av kopieringspapper i A4 som jag tejpade ihop på mitten, jag la dom tätt intill varandra, utan någon skarv.

Om man ska slå in en färgglad bok kan det vara bra att ta dubbla papper, så man inte i förväg råkar avslöja vad som finns i paketet.

Rulla in föremålet i pappret och vik ihop kanterna snyggt! Jag tycker att paketet ska se lika snyggt ut på baksidan som på framsidan (i alla fall innan man har pyntat framsidan).

Så här ser det ut från framsidan, inget som lyser igenom.

Nu till slipsen! Jag är inget vidare på att klippa ut figurer på frihand, så jag skissar alltid upp det jag ska klippa ut på ett vitt papper först, sedan klipper jag ut skissen och tejpar på det papper jag vill ha figuren i.

Det svarta pappret är något tjockare än det vita kopieringspappret. Men man kan i stort sätt använda vilket papper som helst, t.ex. en sida i en tidning eller bok.

Klipp först ut runt ena ytterkanten på slipsen och runt om hela slipsknuten. Vik sedan pappret längs slipsens långsida och klipp ut den dubbel.

Så här ska slipsen se ut när den är utklippt!

Limma fast slipsen på paketet i mitten precis vid kanten.

Limma även fast en liten hälsning, eller skriv direkt på om du har en lämplig penna som syns.

Slipsen är klar! Paketet ser ut som en vit skjorta mot den svarta slipsen.

Nu till mustasch-paketet! Jag skissade upp mustaschen på ett vikt papper och klippte ut så det blir likadant på båda sidorna.

Tejpa upp mustaschen på ett svart tjockt papper och klipp ut.

Klart! Snyggt och stilrent. Visst kan man även göra denna som ett kort som man kan vika upp om man vill.

Och när jag ändå var igång gjorde jag även en grön fluga.

Så enkelt är det att göra annorlunda och personliga fars dag-presenter. Kom gärna med egna förslag på roliga present-inslagningar!

1 COMMENT

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here